کاشت ابرو برای افراد دیابتی ممکن است؟
در جوامع امروزی، بسیاری از افراد از مشکل ریزش مو رنج میبرند. فرایند ریزش مو به نوعی بخشی از روند طبیعی سیکل مو است. در یک چرخه طبیعی مو، همواره فاز آناژن به فاز کاتاژن تبدیل میشود. در حقیقت در فاز آناژن فولیکولهای مو در حال رشد هستند و در فاز کاتاژن که ریزش مو اتفاق میافتد، فولیکولهای مو از پیاز مو جدا میشوند. لازم به ذکر است که طاسی یا ریزش موی ابرو ممکن است به دلایل مختلفی مانند: افزایش سن، بیماریهای پوستی، بیماریهای روانشناختی، برخی از سرطان ها، استفاده از مواد شیمیایی، اصلاح کردن بیش از حد ابرو، استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب و... رخ دهد. از این رو پزشکان متخصص پوست و مو بر اساس زمینه ایجاد ریزش مو، راهکارهای مختلفی را به افراد پیشنهاد میدهند. یکی از راهکارهای قطعی و موثر برای برطرف کردن مشکل ریزش موی ابرو، کاشت تارهای ابرو است؛ اما همه افراد نمیتوانند از این روش استفاده کنند. کاشت موی ابرو در افراد دیابتی یکی از مسائل چالش برانگیز برای پزشکان و بیماران است؛ از این رو ما نیز در این مقاله قصد داریم درباره کاشت ابرو برای افراد دیابتی مطالبی را ارائه دهیم.
آیا بیماران دیابتی میتوانند عمل کاشت ابرو داشته باشند؟
با توجه به اینکه عمل کاشت موی ابرو یک عمل سرپایی به شمار میآید؛ اما با این حال همه افراد نمیتوانند از این روش برای ترمیم ابروهای خود استفاده کنند. کاشت موی ابرو برای افراد دیابتی یکی از موارد حساس و چالش برانگیز محسوب میشود؛ چرا که این عمل میتواند با عوارض بیشتری برای افراد دیابتی همراه باشد. بنابراین پزشک بر اساس وضعیت بیماری هر شخص تصمیم میگیرد که از چه روشی برای ترمیم ریزش ابرو استفاده کند.
به طور کلی بیماری دیابت، زندگی افراد دیابتی را مقداری دشوارتر میکند؛ چرا که این افراد مجبورند همواره میزان قند خون خود را به صورت نرمال نگهدارند. افرادی که بیماری دیابت دارند بایستی روشهای مناسبی را برای امور سلامت و زیبایی خود انتخاب کنند. در پاسخ به این سوال که آیا بیماران دیابتی میتوانند عمل کاشت موی ابرو داشته باشند یا خیر؟ باید گفت بله، افراد دیابتی نیز از این روش برای ترمیم ابروهای خود میتوانند استفاده کنند؛ اما در حقیقت تنها برخی از بیماران دیابتی قادر به کاشت موی ابرو هستند. به عبارت بهتر شدت و نوع بیماری آنها تعیین میکند که آیا کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو هستند یا خیر.
کاشت موی ابرو به صورت ایمن و موثر میتواند در برخی از افراد دارای بیماری دیابت نوع ۱ و اکثر افراد دارای دیابت نوع ۲ انجام شود؛ اما این امر بایستی توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود تا عوارض جانبی کاشت مو به حداقل برسد.
پزشکان متخصص زیبایی در کلینیک اسمارت بیوتی با بررسی برخی از پارامترها نظیر سن، میزان قند خون، وزن، داروها، نوع دیابت و... برنامهریزی دقیقی را برای دستیابی بیماران به نتایج موفقیت آمیز انجام خواهند داد.
به هر حال برای آن دسته از بیماران دیابتی که امکان انجام عمل کاشت مو را دارند؛ بایستی قبل از عمل، حین انجام عمل و بعد از آن، سطح قند خون بیمار و انسولین و همچنین سایر فاکتورهای موثر به طور مرتب اندازهگیری شوند.
ارتباط دیابت با ریزش مو
افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، ممکن است به دو شکل مختلف دچار ریزش مو شوند. ریزش مو در یک دسته از افراد دیابتی نوع ۲ به علت اختلال در عملکرد هورمون آندروژن اتفاق میافتد؛ در نتیجه ریزش مو در این افراد بایستی با بررسی اختلالات هورمونی و دارودرمانی برطرف شود.
از سوی دیگر برخی از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به علت مشکلات گردش خون دچار ریزش مو میشوند. به طور کلی افزایش و یا کاهش سطح قند خون به صورت ناگهانی و کنترل نشده موجب اختلال هورمونهای آندروژن میشود؛ برای مثال افزایش قند خون موجب گلیکوزیلاته شدن رنگدانه هموگلوبین میشود. به عبارت دقیقتر میتوان گفت رنگدانه هموگلوبین حاوی آهن است که اکسیژن را به تمام نقاط بدن میرساند. در اثر گلیکوزیلاته شدن، رنگدانه هموگلوبین تغییر شکل میدهد و در مویرگها گیر میافتد. این اتفاق باعث میشود که سلولها بمیرند و اکسیژن به بافتها نرسد. در نتیجه مرگ در سلولهای فولیکول مو نیز رخ میدهد و مو دچار ریزش میشود.
کاشت ابرو برای افراد دیابتی نوع ۱ و ۲
در بیماران دیابتی نوع ۱، کنترل سطح قند خون و همچنین بهبود زخمها یکی از چالشهای پیش روی پزشکان است. از این رو، پزشک قبل از عمل کاشت ابرو برای افراد دیابتی نوع 1 بایستی به طور مرتب رژیم غذایی و داروهای آنها را کنترل نماید. از طرفی در این دسته از بیماران بایستی به صورت مداوم قبل از انجام عمل، در حین عمل و پس از عمل نیز میزان گلوکز خون اندازهگیری شود.
در بیماران دیابتی نوع ۲، کنترل سطح قند خون امر سادهتری است و در صورتی که وضعیت بیماری کنترل شود، عمل کاشت موی ابرو به خوبی انجام میشود و دوره بهبودی آنها مانند سایر افراد عادی خواهد بود.
لازم به ذکر است که کاشت ابرو برای افراد دیابتی نوع 1 و 2 ممکن است عوارضی نظیر کاهش یا افزایش قند خون و همچنین قند خون اسیدی رخ دهد. بنابراین بیماران پس از عمل کاشت مو بایستی تحت نظر پزشک متخصص، دوران بهبودی خود را پشت سر بگذارد.
نکات حائز اهمیت کاشت ابرو برای افراد دیابتی
در بیماران دیابتی برای کاشت ابرو به روش FIT به مدت 1 روز قبل از انجام عمل کاشت و تا 20 روز پس از آن بایستی میزان گلوکز خون اندازهگیری شود و مقدار آن در سطح نرمال باشد.
در بیماران دیابتی در صورت کاشت موی ابرو به روش FUE سطح گلوکز خون فرد باید از 1 روز قبل از انجام کاشت تا ۷ روز پس از انجام عمل، نرمال باشد.
در صورتی که بیماری فرد دیابتی قابل کنترل نباشد، انجام کاشت مو امر بسیار خطرناکی است. این افراد میتوانند از روش ترمیم مو استفاده کنند.
فراد دیابتی باید در نظر داشته باشند که ممکن است پروسه انجام کاشت موی ابرو حدود ۴ الی ۶ ساعت زمانبر باشد. بنابراین در این مدت باید به طور مداوم قند خون آنها اندازهگیری شود.
در حین عمل کاشت موی ابرو به دلیل نوسان قند خون بیمار، بایستی به طور مداوم سطح قند خون فرد اندازهگیری شود.
دقت داشته باشید که تزریق هرگونه دارو باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. برای این منظور میتوانید از مشاوران ما در اسمارت بیوتی راهنمایی بگیرید.
سخن پایانی
امروزه افراد زیادی به دلایل مختلف، دچار ریزش موی ابرو میشوند. در حال حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترش کلینیکهای زیبایی، روشهای مختلفی برای ترمیم و بهبود ریزش مو وجود دارند که یکی از آنها انجام کاشت مو است. کاشت ابرو برای افراد دیابتی مانند افراد سالم به سادگی امکان پذیر نیست و پزشک بایستی بر اساس نوع بیماری، مدت زمان ابتلا و میزان داروهای مصرفی بیماران، روش مناسبی را برای درمان ریزش موی آنها انتخاب نماید. همانطور که اشاره کردیم، کاشت موی ابرو در افراد دیابتی نوع 1 و 2 با توجه به شرایط بیمار و تشخیص پزشک متخصص امکانپذیر است. بیماران دیابتی بایستی در جلسه مشاوره قبل از انجام کاشت مو، درباره سابقه بیماری خود پزشک متخصص صحبت کنند. همچنین این افراد پیش از انجام عمل کاشت موی ابرو بایستی تمامی آزمایشهای لازم را انجام دهند تا شرایط فعلی بیماری آنها بررسی شود. در نظر داشته باشید که در صورت رعایت دستورات پزشک متخصص، انجام کاشت مو برای افراد دیابتی نیز امکانپذیر است. ما در این مقاله درباره کاشت ابرو برای افراد دیابتی مطالبی را برای شما عزیزان شرح دادیم. در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم.